Danske havne jubler over grønne job

Tine-1024x1536-1-768x1152

Direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen, ønsker et øget fokus på den indsats, danske havne gør for at skabe grønne job.

Publisert Sist oppdatert

Esbjerg og Aabenraa Havne har for ganske nylig offentliggjort vækst-resultater for 2020, og før dem gjorde Fredericia, Aarhus og Aalborg det samme. Esbjerg Havn har tillige netop taget sit landstrømsanlæg i brug for første gang, og alt det mener Danske Havnes direktør, Tine Kirk Pedersen, tilsammen understreger, at der skabes massevis af job i de danske havne, og at mange af dem er direkte eller indirekte afledt af den grønne omstilling. Det skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

Direktøren peger blandt andet på, at Danmark har en styrke- og førerposition indenfor off-shore vind, som bør bevares, forsvares og udbygges, især når lande som Tyskland, Storbritannien og Polen også arbejder for at få fingre i de titusindvis arbejdspladser, der direkte og indirekte er i off-shore vind.

– Og den lovende omdannelse af den strøm, som vinden på vandet leverer, til klimavenlige brændstoffer som brint, brintbaseret diesel og ammoniak – den såkaldte Power-to-X teknologi – kan blive et stort dansk klima- og energi-eventyr. Hvis vi vil, siger Tine Kirk Pedersen, der påpeger, at de mange gode nyheder fra danske havne burde ligge højere på nyhedsfladen hos danske medier, da fællesnævneren for de fleste er, at skabelsen af arbejdspladser og målrettet klimaindsats går hånd i hånd.

Powered by Labrador CMS