Kidnappede tyrkiske søfolk løsladt efter ugers fangenskab

Mozart-crew-boden-maritime.2e7822

Femten søfolk, der blev kidnappet af pirater i Guineabugten, er blevet løsladt og undersøges nu af lokalt sundhedspersonale, inden de vender hjem til Tyrkiet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aljazeera er femten søfolk, der blev kidnappet fra MV Mozart den 23. januar, blevet løsladt. Mozart blev boardet i Guineabugten, 100 sømil NV for Sao Tome og var på vej til Cape Town fra Lagos. Et aserbajdsjansk besætningsmedlem døde under angrebet, da piraterne skød ind i citadellet, hvor besætningen havde søgt tilflugt.

Mozart er et af en række af skibe, der har været mål for pirater i området i de seneste måneder. Ifølge tyrkiske medier er søfolkene blevet bragt til Nigeria for at gennemgå et sundhedstjek. De vil efterfølgende blive ført hjem til Tyrkiet fra Abuja, har det tyrkiske udenrigsministerium oplyst.

Forhandlingerne om at få frigivet søfolkene blev håndteret af et britisk hold i Hamborg, har den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu oplyst uden at gå yderligere i detaljer. Ifølge Dryad Global var hændelsen ‘usædvanlig … både for dens voldsomhed og den forholdsvis store afstand MV Mozart var fra kysten.’

Powered by Labrador CMS