Storbritannien nægter at udelade søfolk fra karantæneregler

mark_dickinson-1

Fra i dag skal alle, der rejser ind i Storbritannien gå 10 dage i karantæne, og trods stort lobbyarbejde er det ikke lykkedes at få søfolk udeladt fra karantænereglerne.

Publisert Sist oppdatert

I Danmark er søfolk undtaget de fra nye de karantæneregler, der stiller krav om isolation ved indrejse, men det er ikke tilfældet i Storbritannien, hvor sundhedsminister Matt Hancock har annonceret, at alle, der rejser ind i landet, fra og med i dag skal gå 10 dage i karantæne – inklusive søfolk. Det skriver BBC.

De berørte skal selv dække omkostningerne med en online “karantænepakke”, der koster op til 15.000 kroner per person. Pakken, der inkluderer plads, bord, transport og test, skal bookes, inden rejsen foretages. De nye foranstaltninger er indført for at hjælpe med at bekæmpe nye mutationer af coronavirus, men indtil videre har regeringen altså nægtet at udelukke søfarende i Storbritannien selv efter intens lobbyisme fra blandt andet fagforeningen, Nautilus International.

– Det er beklageligt, at regeringen ikke har fulgt sin egen politik om at anerkende den vigtige rolle, som søfarende spiller i, at forsyningskæderne holdes åbne. Jeg begriber ikke, hvordan Storbritannien forventer, at andre lande skal respektere vores søfarende som nøglemedarbejdere, siger Nautilus’ generalsekretær.

Powered by Labrador CMS