13 norske dødsulykker i 2020

Foto: Gordon Johnson, Pixabay.

Otte fiskere omkom efter ulykker på norske fartøjer i 2020, mens yderligere fem mistede livet ombord på udenlandske fartøjer, der befandt sig i norsk farvand.

Publisert Sist oppdatert

Mens der i norsk fiskeri “kun” var tre dødsfald i 2019, var der 13, der mistede livet enten ombord på et norsk fartøj eller på et udenlandsk fartøj i norsk farvand i 2020. Det oplyser Sjøfartsdirektoratet ifølge Fiskeritidende. Otte er omkommet, mens de var ombord på et fiskefartøj, mens fem er omkommet på et handelsskib.

– Det er noget vi ser på med største alvor, og vi vil se nærmere på ulykkerne for at finde ud af, hvad der kan gøres for at undgå lignende ulykker, lyder det fra direktøren for Sjøfartsdirektoratet, Lars Alvestad.

Otte af de 13 dødsulykker skyldtes personulykker, mens de resterende fem skyldtes skibsulykker. Blandt personulykkerne var der tre stød/klemskader, to mand over bord, en forgiftning, en fald om bord samt en endnu ukendt årsag. Ved skibsulykkerne var der tre kollisioner, et tilfælde af brand samt en endnu ukendt årsag.

Powered by Labrador CMS