Efter færgeforlis i DR Congo: Hundredvis frygtes druknet

Havvand-nedefra-neutralt-stock-768x576-1

Mindst 60 er omkommet og mange flere frygtes døde efter en overfyldt færge med 700 passagerer søndag aften forliste i en flod i Den Demokratiske Republik Congo.

Publisert Sist oppdatert

300 passagerer er fundet i live, og 400 passagerer frygtes druknet efter en overfyldt færge forliste søndag aften i en flod i Den Demokratiske Republik Congo. 60 passagerer er foreløbig bekræftet døde. Det skriver flere internationale medier. Ulykken skete 23 kilometer fra hovedstaden Kinshasa.

– Den primære årsag til ulykken var, at færgen var overfyldt med varer og passagerer, og at navigationen ikke var i orden, oplyste minister i den lokale regering, Steve Mbikayi, til Al Jazeera mandag.

Ifølge Ritzau sker der jævnligt forlis i DR Congo. Ofte er bådene i dårlig stand og overfyldte. De færreste har redningsvest på, og mange kan ikke svømme. Efter et forlis for knap to år siden på Kivu-søen, hvor 142 mennesker omkom, indførte præsident Felix Tshisekedi en regel om, at alle passagerer skal have redningsvest på. Men denne regel følges sjældent.

Powered by Labrador CMS