Sif og Frigg bliver ikke færdige til tiden – igen

2_20206691140

Miljøministeriets to miljøskibe, Sif og Frigg skulle have været klar til at tage i brug i januar, men her midt i februar er de stadig ikke blevet overleveret til ministeriet. Denne gang er det corona-pandemien, der er synderen.

Publisert Sist oppdatert

På Faaborg Værft arbejdes der på at få de to miljøskibe Sif og Frigg klar, så de efter flere års ventetid kan tages i brug af Miljøministeriet, men som det ser ud nu, bliver de først færdige i slutningen af måneden. Den seneste prognose lød på, at de skulle have været klar i januar, men pga. coronavirus ventes de nu først at være færdige den 26. februar. Det skriver Fyens Stiftstidende.

– Forsamlingsforbud og afstandskrav er en voldsom hindring i forhold til arbejde på trang plads nede i et skibsskrog. Faaborg Værft gør, hvad de kan for at indrette arbejdet efter forholdene, men det har desværre betydning for leveringsterminen, siger Morten Jepsen, der er kontorchef i Miljøstyrelsen.

Den seneste forsinkelse kommer efter et langt og opslidende forløb, hvor nærmest alt, der har kunnet gå galt, er gået galt. Derfor har forsinkelsen også været forbi både Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg og Kammeradvokaten, der har skullet tage stilling til, om corona kan betegnes som force majeure i relation til kontrakten mellem Miljøstyrelsen og Faaborg Værft. Værftet er i den forbindelse blevet fritaget for ansvar for den seneste forsinkelse. De to brugt-indkøbte, efterhånden nu ti år gamle fartøjer, der samlet løber op i 50 millioner kroner, ventes i drift i maj.

Powered by Labrador CMS