Projekt: Fisk hårdere på udvalgte fiskebestande

Foto: DPPO

Det kan virke paradoksalt, men det kan faktisk give flere store og sunde fisk, hvis man i udvalgte tilfælde fiskere hårdere på bestanden. Det viser et nyt projekt, som Danmarks Pelagiske Producentorganisation er med i.

Publisert Sist oppdatert

Når der kommer for mange fisk i en bestand, begynder de at konkurrere mod hinanden, og det går ud over fiskenes vækst og trivsel. Derfor kan man med fordel fiske hårdere på udvalgte fiskebestande, end The International Council for the Exploration of the Sea (ICES) anbefaler. Det viser et nyt projekt, som Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) deltager i. 

FMSY-projektet stiller særligt spørgsmålstegn ved de rammer, ICES har sat for, hvor meget der bør fiskes af en fiskebestand, hvis det ikke skal gå ud over tilgangen af yngel på længere sigt. FMSY står for Fiskeridødeligheden (F) som leder til Maksimum Sustainable Yield. 

Claus Reedtz Sparrevohn, der er chefbiolog ved DPPO, er en del af projektet, og han er overbevist om, at de rammer, ICES har sat op, er for strikse.

“Hvis der kommer rigtig mange fisk, begynder de at konkurrere med hinanden, og så begynder væksten at gå ned, fordi der ikke er nok føde til alle. Derfor kan man få en gevinst ved at tynde ud i dem. Og det har ICES ikke rigtig taget højde for i den forvaltningsstrategi, man i øjeblikket bruger,” siger han.

Læs hele historien i seneste udgave af Fiskerbladet

Powered by Labrador CMS