Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke

Arkivfoto af havørreder under fodring. Foto: Jens Nørgaard
Arkivfoto af havørreder under fodring.

De danske havbrug har ventet i syv år på at få færdigbehandlet ansøgninger om etablering af nye havbrug og udvidelser af eksisterende. Det får dog ikke socialdemokratiets bornholmske miljøminister til at ”blinke” med øjnene på trods af at udviklingen i havbrugssektoren er sat totalt i stå. På dagen, hvor USA den 20. januar fik ny præsident var den danske minister i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor hun ikke indrømmede fejl men blot gav bolden videre. Forsinkelserne skyldes den tidligere Venstre-regering tilbage i 2014.

Publisert

Af Jens Nørgaard

Ifølge Lea Wermelin har hendes tidligere udmeldelser ikke kunnet misforstås. Hun ønsker ikke flere og større havbrug i Danmark. Der har i den forbindelse ikke været tale om en instruks som Miljøstyrelsen skulle arbejde efter, men udelukkende en ren politisk/ideologiskudmelding.

Ministeren indrømmede i samrådet, at der har været lang ventetid i sagsbehandlingen hvilket skyldes uklarhed omkring håndtering af næringsstoffernes udledning fra havbrugene. Det har vanskeliggjort sagsbehandlingen med de dertil forbundne juridiske problemstillinger, hed det sig på samrådet.

For miljøministeren handler det udelukkende om at vandmiljøet i Danmark beskyttes mest muligt. Det er presset og derfor vil hun ikke fortsætte med udvidelser af havbrugssektoren.

Læs hele historien i seneste udgave af Fiskerbladet

Powered by Labrador CMS