USAs maritime industri har Bidens bevågenhed

Joe_Biden_48651032061-768x511

Den 20. januar aflagde den nye amerikanske præsident Joe Biden sin embedsed. Efterfølgende opfordrede præsidenten borgerne til nationalt sammenhold og underskrev i hast adskillige dekreter, der gør op med hans forgænger Donald Trumps politik. Biden, en tilhænger af progressiv politik og samtidig den ældste mand, der nogensinde har haft præsidentembedet, stod nu på toppen af magten.

Publisert Sist oppdatert

Af Michael McGrady

I ugerne efter valget i november sidste år satte Biden allerede sit præg på den hjemlige maritime industri. I Washington DC er der ikke tradition for maritim handel. Byen er et hovedsæde for lovgivning, regulering, diplomati og amerikanske demokratiske traditioner. Med byens historie og nationale vigtighed kom det ikke som nogen overraskelse, at den tidligere præsident Donald Trump bogstaveligt talt kaldte den amerikanske regerings hjemsted for en sump tidligt i sin embedsperiode i 2017. 

Det er naturligvis ikke en sump. Alligevel når afledningerne af den outsider persona, som Trump dyrkede i præsidentkampagnen i 2016 sit klimaks, når man kigger på den måde han håndterede gamle lovgivningsmæssige præcedenser, som tidligere regeringer har sat.

I mange år blev Trump betragtet som en ivrig fortaler for den tunge industri, herunder skibsfart og de maritimt orienterede økonomiske segmenter. Men denne anskuelse kan dog snart ændre sig. Få dage inde i sin præsidentperiode markerede Joe Biden sig hurtigt som en tilhænger af den maritime industri. Den opfattelse deles blandt mange grupper og ledere indenfor branchen, som betragter den nye præsident med iver og forsigtig optimisme.

Læs resten af historien i den seneste udgave af Maritime

Powered by Labrador CMS