Trods mindre nedgang er Skagen fortsat den største

0
Den store norske trawler Malene S af Bergen forlader Skagen havn efter losning af sild til Scandic Pelagic A/S. Foto: Jens Nørgaard.

Målt på landingsværdien og vægt er Skagen havn efter 2020 fortsat landets store fiskerihavn. Det fastslår en stolt havnedirektør Willy B. Hansen samtidig med at han ikke lægger skjul på at markedssituationen har været præget af den verdensomspændende Corona pandemi. I 2020 blev der landet ca. 290.000 tons fisk mod 341.000 tons året før. Markedsandelen var på 30,4 procent i forhold til landet fisk og 27,8 procent på værdien.

Af Jens Nørgaard

Dermed er Skagen havn fortsat størst efterfulgt af Hanstholm og Thyborøn. Tallene som her fremgår er offentliggjort af NaturErhvervsstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet. 

Som beskrevet af ministeriets folk, så viser tallene resultatet af landede fisk over kajen og som er fanget af det skib og besætning, der lander fisken og ikke eksempelvis et fragt eller køleskib. Det er åbenbart meget magtpåliggende at få det frem grundet tidligere fejlfortolkninger der har givet anledning til tvist i fiskerikredse.

Læs hele historien i seneste udgave af Fiskerbladet

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her