Tre redningsfartøjer fra Tuco til bl.a. Vest Afrika og Arktis

0
Foto: Jens Nørgaard.

Før jul og nytår var der mere end fart på hos den sydfynske bådproducent Tuco Marine Group i Faaborg. Efter omfattende testsejladser i farvandet mellem Bjørnø og Faaborg stod værftet over for aflevering af sin seneste nybygning én 15 meter lang specialbåd til miljøundersøgelse af vandkvalitet som havbund på verdens vel nok længste strækning fra Oslo Fjord til Kirkenes i nord tæt på grænsen til Rusland.

Af Jens Nørgaard

Fartøjet med et meget lavt lydniveau er en såkaldt dagbåd med en topspeed på 37 knob. Fartøjet skal fortrinsvis beskæftiges ved de store havbrug for lakseopdræt i såvel fjorde som åbent hav. Besætningen på to-fire mand skal undersøge om opdrætterne og dermed brugene ”sviner” miljøet mere end det tilladte. 

Fartøjet var bestilt af Akva Kompetence i Rørvik i Flotanger Kommune på kysten nord for Trondhjem. Virksomheden er privat men arbejder for de norske miljømyndigheder med særligt opdrag på at holde øje med de mange havbrug. Miljøskibet udmærker sig ved ekstremt gode søegenskaber. Ifølge TUCOs øverste leder, Jonas Pedersen, kan det tilskrives den slanke konstruktion og bredden 3,5 m samt fartøjets dybe V-profil.

Læs resten af historien i det seneste nummer af Fiskerbladet

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her