Henning Kjeldsen nægter sig skyldig

0
Gitte Henning. Arkivfoto

Første dag i ressagen mod Henning Kjeldsen, der er tiltalt for at være hovedmand i en sag, hvor han angiveligt har skaffet sig kontrol over fiskekvoter for millioner, startede ikke overraskende med at hovedpersonen nægtede sig skyldig. Det skriver TV MidtVest.

Ved retten i Holstebro er fiskekvotekongen, som Henning Kjeldsen også er kendt som, på anklagebænken sammen med i alt ni andre personer – heriblandt hans kone.

Anklagemyndigheden kræver bødestraf, ligesom de vil konfiskere 231 millioner kroner, som er det beløb, de tiltalte angiveligt skulle have fået ud af den forbrydelse, de er anklaget for at have begået.

Derudover risikerer Henning Kjeldsen at få frataget retten til at fiske i Danmark.

”Det har jeg ingen kommentarer til. Det er helt hen i vejret. Det er politik. Det har ikke noget med fornuft at gøre”, siger Henning Kjeldsen til TV MidtVest.

”Hvorfor handler det om politik?

– Det kan jeg ikke udtale mig om. Det må du gøre dine egne beregninger over. Jeg kan ikke udtale mig om noget”, siger han til TV-stationen.

Henning Kjeldsen, der er født og opvokset i Thyborøn, men i dag bor i Skagen, er ifølge Berlingske god for 1,6 milliarder kroner. Det gør ham til Danmarks rigeste fisker og blandt de 100 rigeste personer i landet.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her