Fjernstyret slæbebåd skal i kommercielt drift

0

Det Mærsk-ejede slæbebådsselskab Svitzer arbejder på at sætte sin første fjernstyrede slæbebåd i kommerciel drift. Det skriver Svitzer i en pressemeddelelse.

Selskabet har tirsdag offentliggjort en aftale med norske Kongsberg Maritime og klassifikationsselskabet American Bureau of Shipping (ABS) om at udvikle verdens første slæbebåd, der kan fjernstyres fuldstændig, og som kan anvendes kommercielt og ikke blot i forsøg.

Svitzer går ind i projektet med erfaringer fra den slæbebåd, som har indgået i et forsøg i Københavns Havn siden 2017, men nu går arbejdet altså ind i en ny fase. Målet er, at den fjernstyrede slæbebåd med navnet ”Svitzer Hermod” på sigt skal indgå i Svitzers daglige operationer, hvor den skal altså skal guide store skibe på plads.

Slæbebåden tiltrak stor opmærksomhed fra verdenspressen, da den i 2017 blev introduceret som verdens første fjernstyrede slæbebåd, der sejlede helt uden besætning.