Lokal vejrstation skal gøre Københavns Havn mere sikker

0

Vandstand, vind og stærk strøm, der skifter flere gange i løbet af dagen, er en udfordring for småbåde og kajakker ved Slusen i Københavns Sydhavn. Nu skal et lyssignal med rødt advarselsblink og en helt vejrudsigt hjælpe til en mere sikker tur på vandet.

En digital og helt lokal vejrudsigt skal gøre det muligt at aflæse vind, strømstyrke, strømretning, vandtemperatur og vandstand på begge sider af Stigbordene i København hjemmefra. På vandet kan man holde øje med et rødt advarselsblink over Stigbordene, som lyser, når strømhastigheden er over tre knob. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Forholdene ved Stigbordene er særligt udfordrende, fordi vandstanden og strømmens retning og styrke skifter flere gange i løbet af en dag. Samtidig snævrer havnen ind ved Slusen og danner en flaskehals, som sætter pres på vandet, og dertil kan stærk vind presse vand ind i havnen og øge strømmen yderligere.

Oprustningen på sikkerheden ved Stigbordene er en del af By & Havns strategi for udviklingen af havnen. Stadig flere får interesse for at bruge det blå element, og der er stor variation i erfaring og uddannelse blandt brugerne på vandet. Det øger behovet for nye sikkerhedstiltag, så det fortsat kan være trygt og sikkert at færdes i Københavns Havn, oplyser By og Havn.