Women in Maritime: Branchens kvinder skal kortlægges

WISTAsurveyInsidePic

WISTA og IMO vil undersøge, hvor og hvor mange kvinder der arbejder i den maritime branche, så det kan afklares, hvordan man kan lokke flere til.

Publisert Sist oppdatert

IMO og organisationen Women’s International Shipping & Trading Association (WISTA) er gået sammen om en undersøgelse, der skal give overblik over, hvor og hvor mange kvinder der arbejder i den maritime verden. Undersøgelsen skal skabe grundlag for debat om, hvordan det kan lade sig gøre at få flere kvinder ind i den maritime branche, skriver Søfart.

– Vi har brug masser af rå data vedrørende kvinder, for så vil vi bedre kunne udstikke og målsætte vores ambitioner inden for det, der traditionelt set har været en mandsdomineret branche, siger IMOs generalsekretær, Kitack Lim i forbindelse med etableringen af samarbejdet. 

Ifølge Danske Rederier var 16 procent af de ansatte i Det Blå Danmark kvinder i januar 2020. På danskflagede skibe var otte procent kvinder, og udelades færgerne var det kun to procent. I den forbindelse besluttede organisationen at arbejde for at øge andelen af kvinder ved at få mindst tre fjerdedele af Danske Rederiers medlemmer til at tilslutte sig ”Charter for flere kvinder i Shipping” inden udgangen af 2020, men i starten af februar i år har kun 23 medlemmer tilsluttet sig charteret.

Powered by Labrador CMS