Bornholmslinjen bliver corona-gatekeeper

1-768x575

Fra på mandag skal Bornholmslinjen kontrollere, om rejsende til og fra Bornholm har negative coronatests, når øen bliver delvist åbnet.

Publisert Sist oppdatert

Når Bornholm får lov delvist at åbne for samfundet som en slags test-ø, er det med krav om coronatest af alle, der rejser til og fra øen. Og det bliver ansatte på Bornholmslinjen, der allerede fra på mandag skal sørge for kontrollen af, om passagererne er testet negative. Det skriver TV2 Bornholm.

– Vi påtager os selvfølgelig opgaven, men det er klart, at der er et stort arbejde inden på mandag i forhold til at have et flow tilrettelagt og finde ud af, hvor vi kontrollerer folk. Og så glæder vi os til at få nogle detaljer på opgaven – altså, hvad er det præcist, vi skal kontrollere for, hvor tæt må vi gå, osv. Så der venter os nogle travle dage med at få det hele arrangeret, fortæller pressechef i Bornholmslinjen, Jesper Maack.

Konkret skal passagererne kunne fremvise en negativ test, der er mindre end 72 timer gammel, eller kunne bevise, at de har haft corona-virus inden for de seneste 12 måneder. Jesper Maack er usikker på, om Bornholmslinjen er gearet til den omfattende kontrol, og han frygter, at de nye procedurer for kontrol og manuel billetbetjening vil give markant længere rejsetid. 

Powered by Labrador CMS