Laveste passagertal på færgeovergange i 60 år

Phoebe-Warneford-Thomson-headshot

Den hårde coronanedlukning af det britiske samfund har sat sine dybe spor i antallet af passagerer hos de britiske færgeselskaber. En analyse foretaget af det britiske transportministerium på data fra 2020 viser det laveste passagertal i seks årtier.

Publisert Sist oppdatert

Passagertallene stammer fra British Ports Association (BPA) og har vist, at Storbritannien oplevede det laveste fald i antal af passagerer på rutesejlads siden 1962. Tallene repræsenterer det største årlige fald siden optegnelserne begyndte i 1952.

I 2020 faldt antallet af passagerer på udenlandsruter med 63 procent til 6,9 millioner sammenlignet med 18,4 millioner i 2019, og indenlandsrejser faldt med 57 procent til 1,2 millioner i 2020 mod 2,8 millioner i 2019.

BPA opfordrer derfor nu den britiske regering til at skabe tillid til færgesektoren i forbindelse med den forestående genåbning af det britiske samfund.

”Efter offentliggørelsen af skitsen for ​​den britiske regerings køreplan ud af lockdown tidligere på ugen opfordrer havneindustrien regeringen til at styrke tilliden til rejsebranchen, da begrænsningerne for transport er lettet, og at de anmærker færger som et mere ‘COVID-19-sikkert’ rejsemiddel. Ved siden af den succesfulde udrulning af vaccineprogrammet udbeder BPA også regeringen om at tilskynde passagererne tilbage til krydstogter, når det er sikkert at gøre det. ” Det siger BPA’s policy manager og økonomiske analytiker Phoebe Warneford-Thomson.

Det er særligt rejser til Frankrig, der har oplevet det største fald i antallet med et fald på hele 63%. Andre færgeruter til Irland, Spanien og Holland viste lignende fald. Passagerdata på lange søruter og krydstogter er forsinket og forventes først klar i november på grund af manglende data.

Powered by Labrador CMS