Ny refinansiering af Fjord Line

Bergensfjord-Fjordline-610x200-1-768x510

Rejserestriktionerne som følge af coronapandemien har ramt Fjord Line hårdt. Ejere, långivere og myndigheder sikrer dog, at redderiet kan bygge videre på den stærke position, som Fjord Line havde før pandemien. Det skriver Fjord Line i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Fjord Line, der har driftsselskabet placeret i Hirtshals, er nu sikret en finansiel platform frem til maj 2022 i en omfattende refinansiering, hvor både ejere og långivere har bidraget. Dette er den anden af i alt to refinansieringer på baggrund af pandemien. Refinansieringerne har en samlet likviditetseffekt for Fjord Line i perioden maj 2020 til april 2022 på i alt 950 millioner norske kroner.

Som led i den seneste refinansiering bidrager ejerne med en ny egenkapital på 50 millioner norske kroner. I alt har ejerne bidraget med 100 millioner norske kroner ved de to refinansieringer. Långiverne har primært bidraget gennem udsættelse af afdrag, men har også lempet lånebetingelserne (covenants) for at hjælpe selskabet gennem den krævende tid.

–  Det sidste år har været ekstremt krævende for Fjord Line. De myndighedspålagte rejserestriktioner har gjort det umuligt at opretholde den ordinære drift af vores færgeruter til og fra Norge. Derfor er vi yderst taknemmelige for, at vores ejere og långivere har tillid til, at Fjord Line ikke blot vil komme sig efter krisen, men at selskabet vil være godt rustet til at genoptage driften, når myndighederne ophæver rejserestriktionerne, siger koncernchef Brian Thorsted Hansen i pressemeddelelsen.

Fjord Line oplevede et dramatisk fald i omsætning og resultat før skat i 2020. Foreløbige tal viser, at omsætningen for 2020 blev på 729 millioner norske kroner, et fald i omsætning på 55 procent. I enkelte perioder med meget begrænset rejseaktivitet blev omsætningen imidlertid reduceret med 90 procent sammenlignet med 2019.

Fjord Line har modtaget 198 millioner norske kroner i kontantstøtte for perioden marts til oktober. Fjord Line arbejder på at færdigøre ansøgningen for november/december, som forventes at blive i størrelsesordenen 70 millioner norske kroner. Til trods for dette viser foreløbige regnskabstal et estimeret underskud før skat på omkring 140 millioner norske kroner for 2020. Uden kontantstøtten ville underskuddet for Fjord Line sandsynligvis have været mere end 400 millioner norske kroner i 2020. Vi er meget taknemmelige for, at norske myndigheder og politikere samvittighedsfuldt har bidraget til at sikre levedygtige bedrifter og arbejdspladser i en yderst krævende tid. Støtten fra myndighederne var også vigtig for, at vores långivere gik med på den omfattende refinansieringsordning, siger Hansen.

Gennem 2020 har Fjord Line implementeret omfattende effektiviseringer og omkostningsreduktioner. Der er ligeledes gennemført smertefulde, men helt nødvendige bemandingsreduktioner. Bortset fra en kort periode i sommer har tre ud af fire skibe været taget ud af drift. Det sidste skibe har i begrænset omfang fragtet varer til og fra kontinentet.

Powered by Labrador CMS