Til søs siden jul: Nu bør kvæg destrueres, siger dyrlæger

annie-spratt-JMjNnQ2xFoY-unsplash-768x512

De mere end 850 køer, der har tilbragt måneder ombord på husdyrtransportskibet Karim Allah er nu blevet bedømt uegnede til transport og skal destrueres. Det siger de spanske myndigheder ifølge the Guardian.

Publisert Sist oppdatert

De to skibe Karim Allah of El Beik kom for nylig i offentlighedens søgelys, efter det blev afsløret, at de var blevet nægtet indrejse til flere lande i Middelhavet i over to måneder på grund af mistanke om udbrud af kvægsygdommen bluetongue.

Skibet Karim Allah fik torsdag i sidste uge imidlertid lov til at lægge til kaj ved den spanske havneby Cartagena, som det oprindeligt hentede kvæget fra. Siden da har en flok dyrlæger inspiceret dyrenes tilstand og aflagt rapport til de spanske myndigheder.

Nu er konklusionen af rapporten så fremlagt; dyrene ombord på Karim Allah er i så dårlig stand og har lidt så meget under deres lange sejlads, at de er uegnede til videre transport. De bør dog heller ikke få lov til at komme tilbage ind i EU, så den mest humane fremgangsmåde er nu at destruere hele besætningen, lyder det.

Rapporten nævnte imidlertid ikke noget om kvægsygdommen bluetongue, som var begrundelsen for de nægtede indrejsetilladelse i flere lande, og det overrasker advokaten Miquel Masramon, der repræsenterer rederen, Talia Shipping Line.

”Det nævnes ikke engang, hvilket er meget overraskende. Mit indtryk er, at de helt sikkert vil gå videre med slagtning og destruktion af dyrene, og det vil være svært for os at forhindre det,” siger han til the Guardian.

Skibet skulle oprideligt levere kvæget til Tyrkiet, men myndighederne spærrede forsendelsen og har suspenderet import af levende dyr fra Spanien med henvisning til frygt for bluetongue. Det er altså denne afvisning, der førte til, at andre lande fulgte trop, hvorfor skibet blev nægtet havneport og endda adgang til dyrefoder.

Det andet skib El Beik, ligger fortsat til anker ud for den tyrkisk-cypriotiske havn Famagusta.

Powered by Labrador CMS