Verdens største el-færge indsættes

0

Norge skriver historie, når rederiet Bastø Fosen i dag klokken 8.00 indsætter verdens største elektriske bilfærge. Det fortæller rederiet.

Vores naboer mod nord, Norge, mener det alvorligt, når de siger, at der skal satses grønt. Inden årets udgang vil der være mindst 70 elektriske færger i drift i de norske farvande, og i dag tager det et skridt af de større, når verdens største el-drevne færge  – Bastø Electric – sættes i rutefart mellem Moss og Horten på Oslofjorden.

Og Bastø Electric er faktisk blot den første af tre elektriske færger, som skal betjene Norges mest trafikkerede færgestrækning, der hvert år fragter i omegnen af 3,8 millioner passagerer og 1,8 millioner køretøjer over Oslofjorden, men Bastø Electric skal alene stå for imellem 20 og 24 afgange.

Selve færgen er bygget i Tyrkiet og har en kapacitet på 600 passagerer og enten 200 biler eller 24 lastbiler, mens både batteri- og ladesystemerne er leveret fra Siemens Energys batterifabrik i Trondhjem. Batterierne om bord har en kapacitet på 4.300 kWh, mens ladesystemet har en effekt på 9.000kW. Det betyder, at færgen kan lades op ved hvert havneanløb.