Tankskib ryddet for mistanke om olieudslip

tar-blob-gila-gamliel-environment-ministry.4a6775

Det græske tankskib, Minerva Helen, står ikke bag sidste uges store olieudslip, der har forårsaget stor forurening på den israelske middelhavskyst. Det oplyser de israelske myndigheder.

Publisert Sist oppdatert

Efter en inspektion i Piræus Havn har de israelske myndigheder renset det græske tankskib for alle anklager om involvering i olieudslippet, der har efterladt den israelske kystlinje fyldt med klumper af tyktflydende olietære.

”Efter en grundig, professionel og omfattende inspektion udført af miljøbeskyttelsesministeriets inspektør og en inspektør fra Shipping and Ports Administration blev skibet endelig elimineret som kilde til forurening,” siger det israelske ministerium for miljøbeskyttelse i en erklæring.

Ejerne af det græske skib har hele tiden holdt fast i sin uskyld med forklaringen, at skibet var i ballast på tidspunktet for udslippet, men da Minerva Helen befandt sig i det østlige Middelhav på cirka samme tid, som det udslippet siges at have fundet sted, voksede mistanken mod grækerne.

Som følge af den massive forurening i Middelhavet har Israel forbudt salg af al indenlandsk fisk og skaldyr fra det berørte område som en sikkerhedsforanstaltning, og en stor oprydningsaktion er i gang med assistance fra både frivillige og det israelske militær.

Powered by Labrador CMS