USA bør investere i ineffektive havne

bonnie-kittle-2ERdMv4LGm8-unsplash-768x512

De amerikanske havne kan ikke følge med havnene i Asien, hvor skibene lastes lang hurtigere, end amerikanerne kan tømme dem. Sådan siger Hapag-Lloyd’s CEO Rolf Habben Jansen i en paneldiskussion ved konferencen International Shipping Forum, der afholdes online af Capital Link, skriver ShippingWatch.

Publisert Sist oppdatert

I eksempelvis Kina arbejdes der nemlig døgnet rundt, syv dage om ugen på at laste skibe, mens der i USA arbejdes 17 timer om dagen, fem dage om ugen. Det betyder, at fyldte containerskibe ligger i kø udenfor de amerikanske havne på især vestkysten, der sammen med corona-restriktioner og mangel på arbejdskraft gør det svært for skibene at følge med.

“Hvis man ser på international handel, så er manglende investeringer og lav produktivitet emner, hvor vi er nødt til at spørge os selv, hvordan vi kan fikse det eller forbedre det,” siger Rolf Habben Jansen, der ligeledes blev bakket op af Maersk-CCO Vincent Clerc ved denne uges TPM-konference, som ONE stod for

“Der er et reelt behov i USA og en reel mulighed for at investere i infrastruktur til at understøtte kundernes behov over hele landet,” sagde Vincent Clerc ved konferencen ifølge ShippingWatch, og pegede også på den amerikanske vestkyst som et sted, hvor der ikke har været investeret nok i infrastrukturen i de senere år.

Powered by Labrador CMS