Australien slår hårdt ned på dumping af madaffald

Lady_Elliot_Island.af93c8

Styrmanden og ejeren af ​​et fragtskib er blevet idømt en 5000 dollar bøde for at have dumpet madaffald overbord, mens skibet lå til ud for den australske ø Lady Elliot Island.

Publisert Sist oppdatert

Det er den australske søfartssikkerhedsmyndighed (AMSA), der har spillet med sine muskler over for styrmanden og ejeren af ​​bulkskibet, Iron Gate, efter skibet blev opdaget i af smide gammel madaffald overbord ikke langt fra øen Lady Elliot Island.

Størrelserne på bøderne i retten ved Brisbane, der lød på 5000 dollar, var måske i den lave ende af skalaen, men budskabet med dommen var ikke til at tage fejl af.

”Australiere og turister besøger Lady Elliot Island for at svømme med djævlerokker og skildpadder – ikke madspild fra handelsskibe. Vi har valgt en nultolerance-tilgang til forurening fra skibsfart, og det er grunden til, at vi, efter at have opdaget dette lovbrud under en rutinemæssig inspektion, tilbageholdt skibet og senere anklagede det,” lyder det fra General Manager Operations for AMSA, Allan Schwartz

Hændelsen dateres helt tilbage til 2018, hvor det liberiansk-flagede skib Iron Gate, en 28316 dwt bulker, var på vej mellem Brisbane og Gladstone. Ifølge AMSA godkendte styrmanden udledning af affald, mens skibe lå tæt ved Great Barrier Reef Marine Park.

Under Australiens Protection of the Sea Act 1983 må madaffald ikke udledes inden for 12 sømil fra Great Barrier Reef.

Powered by Labrador CMS