Arkivfoto: Unsplash
Arkivfoto: Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Retssagen mod Anders Østergaard Pedersen, der ejer Hjarnø Havbrug A/S ved Horsens Fjord, begyndte i sidste uge med, at den tiltalte nægter sig skyldig. Det fortalte forsvarsadvokaten i Retten i Horsens.

Anders Østergaard Pedersen er tiltalt for overproduktion af fisk og for at have skjult oplysninger om sin produktion over for myndighederne, og i den forbindelse at have set stort på sine miljøgodkendelser og skruet voldsomt op for produktionen af ørreder. Men det passer altså ikke, siger forsvareren.

– Som anklageren har forelagt sagen, får man indtryk af, at den tiltalte har fejet en masse ind under gulvtæppet. Det er langtfra tilfældet. Der er intet holdt skjult for kommunen på noget tidspunkt, sagde forsvarsadvokat Thomas Andreas Mikkelsen i ifølge ritzau.

Anklageren bygger sagen på blandt andet oplysninger fra foderleverandører. På baggrund af det leverede foder til havbrugene er det af politiet beregnet, at produktionen af fisk har været langt større, end havbruget har oplyst til myndighederne.

Hjarnø Havbrug havde desuden i en periode tilladelse til at kompensere for noget af forureningen ved at opdrætte muslinger på rør i vandet, som skulle nedsætte forureningen fra fiskene, men det mener anklagemyndigheden ikke, har fundet sted i det omfang, som det er blevet indberettet til kommunen.

Anklageren i sagen kræver udover konfiskeringen af 191 millioner kroner både fængselsstraf samt bøde og ejer og virksomhed, ligesom Anders Østergaard Pedersen desuden bør frakendes retten til at drive dambrug og havbrug i en periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
2021.01.09_Bastoe-Electric_Dypvannskaia
Verdens største el-færge indsættes

Relaterede artikler