Havbrugsejer nægter miljøforurening

Arkivfoto: Unsplash

Retssagen mod Anders Østergaard Pedersen, der ejer Hjarnø Havbrug A/S ved Horsens Fjord, begyndte i sidste uge med, at den tiltalte nægter sig skyldig. Det fortalte forsvarsadvokaten i Retten i Horsens.

Publisert Sist oppdatert

Anders ØstergaardPedersen er tiltalt for overproduktion af fisk og for at have skjultoplysninger om sin produktion over for myndighederne, og i den forbindelse at haveset stort på sine miljøgodkendelser og skruet voldsomt op for produktionen aførreder. Men det passer altså ikke, siger forsvareren.

– Som anklagerenhar forelagt sagen, får man indtryk af, at den tiltalte har fejet en masse indunder gulvtæppet. Det er langtfra tilfældet. Der er intet holdt skjult forkommunen på noget tidspunkt, sagde forsvarsadvokat Thomas Andreas Mikkelsen i ifølgeritzau.

Anklageren byggersagen på blandt andet oplysninger fra foderleverandører. På baggrund af detleverede foder til havbrugene er det af politiet beregnet, at produktionen affisk har været langt større, end havbruget har oplyst til myndighederne.

Hjarnø Havbrughavde desuden i en periode tilladelse til at kompensere for noget afforureningen ved at opdrætte muslinger på rør i vandet, som skulle nedsætteforureningen fra fiskene, men det mener anklagemyndigheden ikke, har fundetsted i det omfang, som det er blevet indberettet til kommunen.

Anklageren isagen kræver udover konfiskeringen af 191 millioner kroner både fængselsstrafsamt bøde og ejer og virksomhed, ligesom Anders Østergaard Pedersen desuden børfrakendes retten til at drive dambrug og havbrug i en periode.

Powered by Labrador CMS