Maersk Drilling sikrer sig brøndkontrakt

Arkivfoto: Maersk Drilling

Maersk Drilling har sikret sig en kontrakt på en enkelt brønd med Petrogas E&P Netherlands B.V., som vil anvende jack-up riggen Maersk Resolute til at udføre vedligeholdelse og bore et sidespor til A9-brønden på P9 Horizon-feltet i den hollandske del af Nordsøen. Det skriver Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Arbejdet forventes at begynde i april 2021 med en anslået varighed på 45 dage og kontrakten har en værdi af cirka 4,5 millioner amerikanske dollar.

Inden kontrakten påbegyndes, vil Maersk Resolute blive udstyret med et højeffektivt Selective Catalytic Reduction (SCR) -system, der bruger ammoniakinjektion til at omdanne kvælstofilter (NOx) til uskadeligt vand og kvælstof, hvilket forventes at reducere NOx-emissionerne med op til 98%. Designet inkluderer en avanceret kontrolgrænseflade mellem motorer og SCR-enheder.

”Vi er glade for at tilføje denne kontrakt for Petrogas, som vil bringe Maersk Resolute tilbage til arbejde på brønden ved P9 Horizon, som riggen oprindeligt afsluttede i efteråret 2019. Operationer i den hollandske Nordsø kommer med et højt fokus på miljøbeskyttelse, og vi støtter dette fuldt ud som en del af vores ambition om at levere ansvarlig boring,” siger COO Morten Kelstrup fra Maersk Drilling.

Maersk Resolute er en 350 fods, Gusto-konstrueret MSC CJ50 højeffektiv jack-up rig, der blev leveret i 2008. Den er i øjeblikket varmstabelet i Esbjerg efter at have afsluttet sine seneste offshore-opgaver Holland i december 2019. Efter afslutningen af kontrakten med Petrogas E&P Netherlands B.V. fortsætter riggen til at påbegynde den tidligere annoncerede kontrakt med to brønde for Dana Petroleum Netherlands B.V.

Powered by Labrador CMS