28 søfolk anholdt og sigtet for ulovligt arbejde

Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512

Sydsjællands og Lolland-Falsters politiet har i dag anholdt 28 russiske søfolk i området ved Rødbyhavn og sigtet dem for ulovligt arbejde. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Sagen har været efterforsket gennem lang tid og er sket i tæt samarbejde med SIRI (Styrelsen for international rekruttering og integration).

De 28 søfolk har arbejdet på to russiske slæbebåde, og har udført arbejde  i forbindelse med byggeriet af Femern Sund.

”Det er vores vurdering, at de 28 søfolk har været beskæftiget med arbejde, som kræver arbejdstilladelse i Danmark. Det har de ikke haft, og dermed har de overtrådt udlændingeloven,” siger politiinspektør Peter Compen, der er leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der pågår nu et stort arbejde med afhøring og sigtelse af de anholdte søfolk med henblik på at få afgjort sagen for den enkelte sømand. Dette sker i tæt samarbejde med Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen.

Sagens status er nu, at Udlændingestyrelsen skal vurdere den enkelte sag og beslutte, om de skal udvises og have et  indrejseforbud. Det forventer vi er afgjort i løbet af onsdagen, og herefter vil Hjemrejsestyrelsen tage stilling til, hvordan de evt. skal forlade Danmark.

Powered by Labrador CMS