Fiskeriformand glæder sig over opråb

Arkivfoto: Einar Jonsson / Unsplash

Det er meget positivt, at 16 borgmestre forsøger at råbe op om havmiljøet i det Sydfynske Øhav og Lillebæltsområdet. Det siger formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch til TV2 Fyn.

Publisert

De 16 borgmestre har sendt en indstilling til miljøminister Lea Wermelin (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S) og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevarerudvalg, for at gøre opmærksom på den tilstand, som havet i landsdelen er i.

Her nævnerborgmestrene udbredt iltsvind, tilbagegang i mængden af ålegræs, alt for storemængder krabber og en stærkt stigende bestand af sæler, som de helt storeproblemer, der skal ses på hurtigst muligt – og det er en indstilling, som AllanBuch hilser velkommen. Han er formand for både Bælternes Fiskeriforening og forDanmarks Fiskeriforenings udvalg for kystnært fiskeri.

– Det har jeg kun en meget positiv holdning overfor. Fra erhvervets side, så har vi jo i flere år gjort opmærksom på, at vandkvaliteten daler og daler. Så jeg er tilfreds med, at kommunerne er enig med os i, at der skal gøres noget, siger formanden, som dog også glæder sig over, at sælerne er fremhævet som et potentielt problem, siger han til TV-kanalen.

Sæler kan nemligbetyde langt færre fisk til både erhvervs- og lystfiskere, men derudover kan havdyreneogså medføre sælorm, som kan angribe leveren i eksempelvis torsk, så de ikke længerekan yngle. Derfor understreger han, at selvom problemet med sæler ikke er såstort i det sydfynske og ved Lillebælt med tiden kan medføre uoprettlig skade påfiskebestand og vandmiljø.

Powered by Labrador CMS