Arkivfoto: Einar Jonsson / Unsplash
Arkivfoto: Einar Jonsson / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Kongeskibet Dannebrog
H.M. Dronningen besøger Aarhus Havn den 3. juni 2022
Aalborg havnefront
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
Fregatten Niels Juel Foto Iben Valery : Forsvaret
Stor dansk-amerikansk militærøvelse kommer til Bornholm
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm

Det er meget positivt, at 16 borgmestre forsøger at råbe op om havmiljøet i det Sydfynske Øhav og Lillebæltsområdet. Det siger formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch til TV2 Fyn.

De 16 borgmestre har sendt en indstilling til miljøminister Lea Wermelin (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S) og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevarerudvalg, for at gøre opmærksom på den tilstand, som havet i landsdelen er i.

Her nævner borgmestrene udbredt iltsvind, tilbagegang i mængden af ålegræs, alt for store mængder krabber og en stærkt stigende bestand af sæler, som de helt store problemer, der skal ses på hurtigst muligt – og det er en indstilling, som Allan Buch hilser velkommen. Han er formand for både Bælternes Fiskeriforening og for Danmarks Fiskeriforenings udvalg for kystnært fiskeri.

– Det har jeg kun en meget positiv holdning overfor. Fra erhvervets side, så har vi jo i flere år gjort opmærksom på, at vandkvaliteten daler og daler. Så jeg er tilfreds med, at kommunerne er enig med os i, at der skal gøres noget, siger formanden, som dog også glæder sig over, at sælerne er fremhævet som et potentielt problem, siger han til TV-kanalen.

Sæler kan nemlig betyde langt færre fisk til både erhvervs- og lystfiskere, men derudover kan havdyrene også medføre sælorm, som kan angribe leveren i eksempelvis torsk, så de ikke længere kan yngle. Derfor understreger han, at selvom problemet med sæler ikke er så stort i det sydfynske og ved Lillebælt med tiden kan medføre uoprettlig skade på fiskebestand og vandmiljø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Dronen skal testes fra denne uge
Ny drone styrker Fiskeristyrelsens overvågning af havmiljøet
Kinesisk flag. Kina
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Ny drone styrker Søværnets overvågning af havmiljøet
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler

Relaterede artikler