Arkivfoto: Einar Jonsson / Unsplash
Arkivfoto: Einar Jonsson / Unsplash

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Det er meget positivt, at 16 borgmestre forsøger at råbe op om havmiljøet i det Sydfynske Øhav og Lillebæltsområdet. Det siger formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch til TV2 Fyn.

De 16 borgmestre har sendt en indstilling til miljøminister Lea Wermelin (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S) og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevarerudvalg, for at gøre opmærksom på den tilstand, som havet i landsdelen er i.

Her nævner borgmestrene udbredt iltsvind, tilbagegang i mængden af ålegræs, alt for store mængder krabber og en stærkt stigende bestand af sæler, som de helt store problemer, der skal ses på hurtigst muligt – og det er en indstilling, som Allan Buch hilser velkommen. Han er formand for både Bælternes Fiskeriforening og for Danmarks Fiskeriforenings udvalg for kystnært fiskeri.

– Det har jeg kun en meget positiv holdning overfor. Fra erhvervets side, så har vi jo i flere år gjort opmærksom på, at vandkvaliteten daler og daler. Så jeg er tilfreds med, at kommunerne er enig med os i, at der skal gøres noget, siger formanden, som dog også glæder sig over, at sælerne er fremhævet som et potentielt problem, siger han til TV-kanalen.

Sæler kan nemlig betyde langt færre fisk til både erhvervs- og lystfiskere, men derudover kan havdyrene også medføre sælorm, som kan angribe leveren i eksempelvis torsk, så de ikke længere kan yngle. Derfor understreger han, at selvom problemet med sæler ikke er så stort i det sydfynske og ved Lillebælt med tiden kan medføre uoprettlig skade på fiskebestand og vandmiljø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
2021.01.09_Bastoe-Electric_Dypvannskaia
Verdens største el-færge indsættes

Relaterede artikler