Politisk enighed om grøn omstilling af fiskerierhvervet

Fiskenet. Arkivfoto: Unsplash
Fiskenet.

Alle Folketingets partier står sammen om at støtte en grøn omstilling af fiskeriet i en ny aftale på 917 millioner kroner om udmøntning af Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogrammet. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Dansk fiskeri kanse frem til et stærkt rygstød fra alle partier i Folketinget. Partierne erenige om at udvikle fiskeriet i en grøn og mere bæredygtig retning med en bredaftale om fordelingen af knap 917 millioner kroner fra den Europæiske Hav-,Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF) for perioden 2021-2023.

Den brede enighedblandt partierne fører blandt andet til, at der afsættes 436,8 millioner kronertil en række grønne og bæredygtige indsatser. Det er for eksempel til udviklingog afprøvning af grønne teknologier, nye fiskerimetoder, udvikling affangstredskaber, vandløbsrestaurering og miljø- og klimaforbedringer iakvakultursektoren. Derudover er der afsat midler til at håndtereproblematikken om sæl og skarv, der ødelægger fiskernes fangst.

Aftalen styrkerogså indsatsen mod spøgelsesnet, ligesom der sættes penge af til at støtte ogudvikle det skånsomme og nære kystfiskeri til gavn for de mindre lokalsamfund.De danske fiskeriforeninger vil desuden kunne få støtte til fremme af salg affisk

Powered by Labrador CMS