Sådan vil Fiskeri- og Naturfredningsforeningen frede dansk hav

Foto: Danmarks Fiskeriforening

Stop al fiskeri, udvinding af råstoffer og planlægning af nye vindmølleparker på 10 pct. af Danmarks havareal – det er blot nogle af de elementer af forslaget fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Naturfredningsforening.

Publisert

Selv omnaturvenner og fiskere ikke altid ser ens på forhold for havmiljøet, afleveredede onsdag et fælles forslag til regeringen om at gøre ti procent afhavarealerne i Nordsøen, Østersøen og Skagerrak til totalt fredet område.

”Det handler omat sikre store sammenhængende områder ude på havet, hvor naturen kan få etpusterum, og hvor arterne kan få lov at komme i fremgang igen,” siger præsidentfor DN Maria Reumert Gjerding, som fog også erkender, at forslaget ikkeindeholder alle naturfredningsforeningens ønsker.

”Hvis DanmarksNaturfredningsforening skulle sidde helt alene og tegne det her kort, så havdedet set anderledes ud,” siger hun, og peger på et større område omkring Skagen,som hun gerne havde set fredet, men det er af hensyn til fiskeriet i områdetikke med.

Men ligesom MariaReumert Gjerdring er formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersentilfreds med de kompromisser, der er indgået.

”Vi er jo gået påkompromis med at aflevere nogle fiskepladser. Det er jo for mange fiskerehjerteblod, hvor man i mange år har fisket på nogle fiskepladser, og så villeskulle stoppe med det. Det er vi gået på kompromis med for at få mulighed forat få indflydelse på, hvordan områderne skal ligge, og hvordan de ligger mesthensigtsmæssigt,” siger han.

Læs hele udspillet fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Naturfredningsforening her.

Powered by Labrador CMS