Nye regler genåbner fiskeriet efter hellefisk

Arkivfoto: Jennifer Latuperisa Andresen/Unsplash

Jollefiskerne i Diskobugt må igen fiske efter hellefisk. Det står klart efter der nu er flyttet 225 tons fra månedskvoterne i årets sidste måneder til marts for at genåbne fiskeriet i bugten. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Publisert Sist oppdatert

Efter der blev hevetmere end 100 tons flere hellefisk op af Diskobugt end der ifølge kvoten er lovtil, så blen fiskeriet i første omgang nedlukket fra den 7. marts indtil april,men nu er der altså fundet en – i hvert fald midlertidig – løsning.

Fiskeridepartementetog partierne i det grønlandske Landsting har besluttet at flytte 100, 100 og 25tons kvoter fra månedskvoterne i december, november og oktober til marts måned.

IfølgeFiskeridepartementet har partigruppeformændene i det ellers opløste Landstingsagt god for at flytte rundt i kvoterne – det kan lade sig gøre, fordi partigruppeformændenekan træffe “samfundskritiske” beslutninger, indtil der er valgt en nyregering, efter den den 16. februar blev udskrevet ekstraordinært valg.

Genåbningen affiskeriet i Diskobugt er dermed altså kun midlertidigt, men åbner altså op for,at der kan fanges yderligere 225 tons i denne måned, skriver KNR.

Powered by Labrador CMS