Chok: Massivt olieudslip i dansk fjord

oie_tfXKKmju8X5w

Kyndbyværket i Jægerspris spildte tirsdag cirka 1000 liter dieselolie i Isefjorden ved Hornsherred i Nordsjælland. Det skriver Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Både politi og brandvæsen fra hele Sjælland var ekstraindkaldt og massivt til stede ved Kyndbyværket, der tirsdag udledte dieselolie direkte ud i Isefjorden ved Hornsherred i Nordsjælland. Udslippet skydtes et overløb fra værket med olieholdigt vand, og i alt menes cirka 1000 liter at være sluppet ud i fjorden.

Frederiksborg Brand og Redning satte en båd i vandet fra Frederikssund, ligesom beredskabsstyrelsen fra Næstved blev tilkaldt sammen med droneberedskabet fra Egedal for at danne et overblik over situationen og afspærre olien fra at brede sig yderligere, og sidst på eftermiddagen lykkedes det at få situationen under kontrol.

”Vi har afsluttet indsatsen foreløbigt. Det vil sige, at vi har lagt flydespærringer ud med absorberingsmiddel, som opsamler den diesel, der ligger på vandoverfladen. Nu skal det ligge derude et par dage at virke. Om tre-fire dages tid vurderer jeg, om de ikke skal trækkes op igen. Der skulle de meget gerne have indsamlet den diesel, der er blevet indkapslet,” siger René Bech, som er indsatsleder ved Frederiksborg Brand og Redning, til TV2 Lorry.

Kyndbyværket har lagt flydespærre i kølevandskanalen, og anlægget kører ikke. Det er endnu uvist, hvad der præcist ligger til grunde for udslippet.

Powered by Labrador CMS