Efter rekordår: Blue Water forventer lavere resultat i 2021

bws-la-122-768x546-1

Efter Blue Water-koncernen trodsede coronakrisen og leverede et imponerende overskud på 192,3 millioner kroner – det bedste nogensinde – forventer selskabet nedgang i det indeværende år. Det skriver Blue Water i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Først præsenterede Blue Water-koncernen i 2019 et rekordoverskud på 191,7 millioner kroner, og den stærke udvikling fortsatte for den danske transportkoncern i 2020, hvor det blev til nok en rekord – denne gang lød overskuddet på 192,3 millioner kroner.

Det er kerneaktiviteter indenfor Energy & Projects, Wind Logistics, Sea&Air samt Reefer Sea, der har præsteret ekstra godt og dermed bidraget meget positivt til årets resultat. Der har samtidigt også været positiv udvikling indenfor de fleste andre forretningsområder. Den positive udvikling forventes at fortsætte i 2021.

Udover Covid-19 har Blue Water været negativt påvirket af et hackerangreb, hvor en række IT-systemer blev nedlukket for at stoppe og begrænse hackerangrebet. En meget dedikeret og energisk indsats fra alle medarbejderne på tværs af hele Blue Water har sikret drift, service og gennemførelse af kundernes transporter, men genopbygningen af IT-systemerne har haft betydning for bundlinjen blandt andet på grund af lavere effektivitet og højere omkostninger.

Den stabile udvikling fortsætter i 2021, hvor Blue Water er kommet fornuftigt fra start i årets første måneder. Driftsmæssigt giver Covid-19 stadig usikkerhed om det samlede økonomiske resultat for 2021. Ligeledes investeres der i at modernisere og genopbygge firmaets IT-systemer til højeste standarder.

”Vi forventer et pænt resultat for 2021. Det vil være lavere end de seneste års rekordresultater, da disse i særlig grad er positivt påvirket af vores store transportkontrakter i Kasakhstan, der nu er afsluttet. Til gengæld forventer vi fortsat stærk udvikling indenfor stort set alle kerneaktiviteter og estimerer et overskud på omkring det halve i forhold til sidste år”, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Hos Kurt Skov, Blue Waters grundlægger og bestyrelsesformand, er der stor tilfredshed med de seneste års udvikling.

”Blue Waters fundament er blevet styrket betydeligt de seneste år med de to meget flotte – og ekstraordinært gode – resultater, vi har leveret i 2019 og 2020. Jeg er meget stolt af, at medarbejderne i en svær tid med Covid-19 og hackerangreb har vist stor vilje og lyst til at gøre en ekstra indsats i det daglige arbejde for at løse kundernes transportbehov. Det er glædeligt at se, at vi fortsat har stor fokus på at fastholde vores høje service – og at vi er i stand til at tilpasse os udviklingen i markedet og branchen,” siger Kurt Skov.

Powered by Labrador CMS