Friske fisk i stimer: Her er Hanstholms nye ”havnecafé”

Emilie Qvist Kjærgaard (til venstre) og Emma Milner (til højre). Foto: Medvind
Emilie Qvist Kjærgaard (til venstre) og Emma Milner (til højre). Foto: Medvind

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
René Christensen
Dansk Akvakultur henter DF-politiker som ny direktør

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls.

Hanstholm Havn har købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale spisekammer.

Bag »Medvind« står ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med sin restaurantchef, Emma Milner, netop nu er ved at få gjort lokalerne på Fibigers Gade 1 klar til at invitere besøgende inden for til nye madoplevelser fra Thys spisekammer. Navnet »Medvind« afspejler den modtagelse, som de to iværksættere har oplevet i Hanstholm:

”Hanstholm har taget virkelig godt imod os – alle har mødt os med smil og imødekommenhed, og vi har allerede indgået et rigtig godt samarbejde med lokale aktører, blandt andre Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeauktion. Kort fortalt har vi kun oplevet ’medvind’, og derfor virker netop det navn helt naturligt for os,” fortæller køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der vil drive et køkken med fisk i centrum.

Læs også: Hanstholm Havn køber havnebygning og udlejer til nyt spisested

”Her i Hanstholm står vi lige midt i et helt unikt spisekammer, der er så tilgængeligt og friskt, at det for eksempel er nemmere for os at købe fisken på auktion og selv forarbejde den, end hvis andre skulle levere den til os i pakket og forarbejdet form. Det er sprudlende friskt og helt simpelt. Det hele er lige her, og derfor vil vi på »Medvind« give vores gæster en oplevelse af, hvad Thys køkken kan, når naturen bestemmer. Derfor bliver maden, som ”vinden blæser” – altså afhængig af sæson og tilgængelighed,” siger hun.

»Medvind« planlægger at åbne i maj, hvor Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner glæder sig til at tage imod gæster på Hanstholms nye spisested, hvor stemningen vil være uformel med plads til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Opruster - Fiskeriministeren får ny særlig rådgiver
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Relaterede artikler