Fiskeriminister, Rasmus Prehn. Foto: regeringen.dk
Fiskeriminister, Rasmus Prehn. Foto: regeringen.dk

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) er tilfredshed med, at de landsdækkende fiskeriorganisationer fra Danmark og Holland er blevet enige om at stoppe brugen af kædemåtter i al fiskeri i Skagerrak, og at hollandske bomtrawlere skal holde sig 12 sømil fra den jyske kyst. Det skriver ministeren i en pressemeddelelse.

”Det er jeg virkelig glad for. Det er stærkt arbejde af Danmarks Fiskeriforening, der har landet aftalen med sine hollandske kolleger, VisNed og Dutch Fishermen’s Association,” understreger Rasmus Prehn (S), der også samtidig roser Dansk fiskeri, for at vise vejen henimod bomtrawl-forbud.

”Med aftalen viser fiskerne nu selv vejen og får gennem dialog sat en stopper for noget af det ødelæggende bomtrawls-bøvl, som vi har hørt så meget om. Og de viser vejen for at få begrænset de ødelæggende kædemåtter i Skagerrak,” fortæller den danske fiskeriminister, der sideløbende med fiskeriforeningernes dialog har lagt politisk pres på sin hollandske ministerkollega. Et pres der har været med til at motivere fiskerne til i fælleskab at finde en god løsning.

Læs også: Ny aftale begrænser kystnært fiskeri med bomtrawlere

”Nu gælder det om at fortsætte arbejdet for et komplet EU-forbud mod bomtrawl,” siger Rasmus Prehn (S) videre i sin meddelelse og som et skridt på vejen hen imod dette mål, er det hans og regeringens klare målsætning, at brug af kædemåtter bliver helt udfaset. ”Her har vi brug for, at der bliver indgået bindende EU-aftaler, som på lang sigt kan bidrage yderligere til en grøn og bæredygtig forvaltning af vores havmiljø og fiskebestande,” forklarer fiskeriministeren.

”Det er et langt sejt træk i EU, fordi der er mange interesser på spil her. Men tirsdagens aftale mellem Danmarks Fiskeriforening og de hollandske fiskeriforeninger viser, at det kan lade sig gøre. Og det er et godt eksempel på, hvad dialog og samarbejde fører til, som jeg kan tage med videre til mine kolleger i EU,” slutter Rasmus Prehn (S).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
2021.01.09_Bastoe-Electric_Dypvannskaia
Verdens største el-færge indsættes

Relaterede artikler