Fiskeriminister roser dansk fiskeri for aftale

Fiskeriminister, Rasmus Prehn. Foto: regeringen.dk
Fiskeriminister, Rasmus Prehn.

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) er tilfredshed med, at de landsdækkende fiskeriorganisationer fra Danmark og Holland er blevet enige om at stoppe brugen af kædemåtter i al fiskeri i Skagerrak, og at hollandske bomtrawlere skal holde sig 12 sømil fra den jyske kyst. Det skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Publisert

”Det er jegvirkelig glad for. Det er stærkt arbejde af Danmarks Fiskeriforening, der harlandet aftalen med sine hollandske kolleger, VisNed og Dutch Fishermen’sAssociation,” understreger Rasmus Prehn (S), der også samtidig roser Danskfiskeri, for at vise vejen henimod bomtrawl-forbud.

”Med aftalen viser fiskerne nu selv vejen og får gennem dialog sat en stopper for noget af det ødelæggende bomtrawls-bøvl, som vi har hørt så meget om. Og de viser vejen for at få begrænset de ødelæggende kædemåtter i Skagerrak,” fortæller den danske fiskeriminister, der sideløbende med fiskeriforeningernes dialog har lagt politisk pres på sin hollandske ministerkollega. Et pres der har været med til at motivere fiskerne til i fælleskab at finde en god løsning.

”Nu gælder det omat fortsætte arbejdet for et komplet EU-forbud mod bomtrawl,” siger RasmusPrehn (S) videre i sin meddelelse og som et skridt på vejen hen imod dette mål,er det hans og regeringens klare målsætning, at brug af kædemåtter bliver heltudfaset. ”Her har vi brug for, at der bliver indgået bindende EU-aftaler, sompå lang sigt kan bidrage yderligere til en grøn og bæredygtig forvaltning afvores havmiljø og fiskebestande,” forklarer fiskeriministeren.

”Det er et langtsejt træk i EU, fordi der er mange interesser på spil her. Men tirsdagensaftale mellem Danmarks Fiskeriforening og de hollandske fiskeriforeningerviser, at det kan lade sig gøre. Og det er et godt eksempel på, hvad dialog ogsamarbejde fører til, som jeg kan tage med videre til mine kolleger i EU,”slutter Rasmus Prehn (S).

Powered by Labrador CMS