Marlog åbner ny afdeling i Esbjerg

Jesper_Lisbeth_3-scaled

Læs også: Lokalt erhvervsliv jubler over ny Marlog-afdeling

Publisert Sist oppdatert

Der er gang i noget godt i Esbjerg, der ser ud til at få en nøglerolle i Danmarks grønne omstilling. Og nu får de innovative virksomheder i den vestjyske havneby ekstra vind i sejlene.

Den nye nationale klynge for det maritime erhverv og logistik, Marlog, vil styrke innovationen i hele sektoren. Derfor etableres der nu et hub i Esbjerg med to ansatte, der skal bidrage til at fastholde og udbygge den styrkeposition, Danmark har opnået på det maritime område og i transportsektoren samt understøtte Esbjergs iværksætterindsats, som skal skabe morgendagens nye maritime succesvirksomheder.

”Vi glæder os til et tæt og værdiskabende samarbejde med henblik på at understøtte innovation og udvikling af de maritime erhverv og logistik i Esbjerg-området,” siger Mikkel Navarro Hansen, der er CEO i Marlog.

”Indsatsen skal ses som en del af den samlede indsats leveret af Marlog, hvor sydvestjyske ressourcer, kompetencer og lokalkendskab matches med vores nationale ressourcer og kompetencer.”

Den nye afdeling får en stribe særlige indsatsområder at fokusere på; grøn omstilling, en bæredygtig havn, innovation og teknologisk udvikling inden for havvind, internationalisering, kompetencer, uddannelse og arbejdskraft samt iværksætteri.

De to nye ansatte, der skal stå for den daglige drift af den nye Marlog-afdeling i Esbjerg, er Lisbeth Brøde Jepsen og Jesper Heiberg, der begge tiltrådte den 6. april.

Lisbeth Brøde Jensen kommer med stor erfaring fra energi- og transportsektoren og skal arbejde med innovationsprojekter inden for grøn omstilling. Jesper Heiberg skal arbejde med kompetenceudvikling og iværksætteri. Begge kommer de til at samarbejde med virksomheder, uddannelses- og vidensinstitutioner og andre klyngeorganisationer på tværs af sektorer.

Når corona-restriktionerne letter, vil Marlog invitere til officiel kick off for den nye lokale hub. Her vil eksisterende og nye medlemmer kunne høre om medlemsfordele og om mulighederne for både at samarbejde om innovation og at få del i en projektportefølje på den gode side af 300 millioner kroner.

”En tæt kontakt til de mest innovative og nyskabende regionale virksomheder inden for det maritime område og transportsektoren er helt afgørende for at sikre, at Danmark fortsat er i front på området,” siger CEO i Marlog Mikkel Navarro Hansen.

Powered by Labrador CMS