Ingen færger inkluderet i regeringens sommerrejsepas

Margrete_laesoefaerge

Regeringen pønser på et sommerrejsepas til den nette sum af 399 kroner, der skal give fri adgang til al kollektiv transport i Danmark. Men tilbuddet gælder ikke færger. Det oplyser Transportministeriet.

Publisert Sist oppdatert

En billet, der giver fri adgang til al kollektiv transport i Danmark for under 400 kroner. Det var en del af det lokkende tilbud, som regeringen torsdag præsenterede for danskerne som en del af den plan for bedre infrastruktur.

Men hvis turen går ad vandveje med én af landets mange færger, så må de rejsende selv til lommerne. Sommerrejsepasset, som billetten er blevet døbt, gælder nemlig ikke færger, lyder det efterfølgende fra Transportministeriet.

Sommerrejsepasset skal ses som en indenrigsversion af interrailbilletter, hvor man kan rejse frit i otte dage i sommeren med adgang til al kollektiv transport i Danmark. Men selv om forslaget altså kan minde om de tiltag, der sidste sommer blev rullet ud for at styrke indenrigsturismen, så bliver i år altså uden færger i det forslag, som regeringen har fremlagt.

Et sommerrejsepas vil skulle koste 399 for voksne og 299 for unge mellem 12 og 25 år.

Powered by Labrador CMS