Håbet svinder: Rederi er bekymret efter torpedering af fiskerbåd

Et andet af CMA CGM's containerskibe. Arkivfoto CMA CGM
Et andet af CMA CGM's containerskibe. Arkivfoto CMA CGM

Ni personer er fortsat savnede efter et containerskib i starten af ugen ramte og sank et indisk fiskerifartøj. Besætningen er dog ikke tilbageholdt oplyser rederiet CMA CGM.

Publisert Sist oppdatert

Rederiet CMA CGM Group, der driver containerskibet APL Le Havre, der tirsdag torpederede et indisk fiskerifartøj, skriver i en meddelelse, at man er “dybt bekymret over situationen og omkring rapporteringer om et antal af omkomne og savnede besætningsmedlemmer fra fiskerifartøjet.”

Efter sammenstødet mellem containerskibet og fiskerifartøjet IFB Rabah lykkedes det nemlig blot at redde fem besætningsmedlemmer, hvoraf tre dog senere døde af deres kvæstelser. Men trods intense eftersøgninger er det endnu ikke lykkedes af finde frem til de resterende ni personer, der var ombord på fiskerbåden, da ulykken skete, og de formodes nu alle omkomne.

Ulykken skete cirka 42 sømil fra Indiens sydvestlige kyst, hvor containerskibet ramte fiskefartøjet, der hurtigt sank. Ved middagstid dansk tid var redningsfartøjerne fremme og afløste containerskibet, der genoptog sejladsen mod havnen i Nhava Sheva i Indien, men er altså siden vendt tilbage til stedet for ulykken.

En talsperson fra CMA CGM fortæller til TradeWinds, at det 10.106 TEU store skib ikke er blevet tilbageholdt og hele mandskabet er fortsat ombord. Talspersonen afviser ligeledes, at skibsføreren skulle være tilbageholdt.

APL Le Havre er nu tilbage på stedet og hjælper den indiske søredningstjeneste med søgningen efter de savnede.

Powered by Labrador CMS