Toldmyndigheder rykker ind på dansk havn

0
Toldmyndigheder rykker ind på dansk havn

Toldmyndigheder rykker ind på dansk havn

Flere containere på APM Terminals nye kaj i Kalundborg får Toldstyrelsen til at flytte permanent ind på den sjællandske havn. Det skriver Sjællandske Medier.

Den øgede mængde gods og containerfragt, der er fulgt med APM Terminals efter deres flytning fra København til Kalundborg har fået Toldstyrelsen til at flytte permanent ind på den vestsjællandske havn. Det skal gøre det lettere for myndighederne at sikre sig mod illegal import, der måtte komme med containerne.

I første omgang er det opstillet midlertidige rammer, som dog på sigt skal gøres permanente. Her skal Toldstyrelsen skal have mulighed for at tjekket indholdet af containere i tørvejr, ligesom de skal have et undersøgelsesrum til varer og generelle personalefaciliteter.

”I forbindelse med, at vi øger volumen, så kan Toldstyrelsen med lov i hånd sætte krav om faciliteter, der skal være til rådighed,” siger havnedirektør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen til mediet.

Hidtil har Kalundborgs toldekspedition hørt under Told og Skat i Nr. Alslev på Falster, hvorfra Toldstyrelsen har pendlet under besøg i Kalundborg.