Sådan genbruges gamle fisketrawl på Skagen Havn

Gamle fisketrawl hjælper til CO2-reduktion i Skagen. Foto: Skagen Havn
Gamle fisketrawl hjælper til CO2-reduktion i Skagen. Foto: Skagen Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

today popular

Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?

Gamle fisketrawl får nyt liv som blandt andet bordebænkesæt og hjælper derved med CO2-reducering på Skagen Havn. Det skriver de i en pressemeddelelse.

”Den nye havneudvidelse Etape 3, har vist sig at være noget af et tilløbsstykke. Det imponerende nyetablerede landareal tiltrækker store som små, og hvis du ikke allerede har taget turen ud på det nye areal, kan det absolut anbefales. Fra de nye fiskeplatforme er der en imponerende udsigt og alleryderst – ved molehovedet, kan man følge med i skibstrafikken, direkte ved indsejlingen til havnen.” Sådan skriver Skagen Havn i en pressemeddelelse.

Det nye molehoved er hele 900 m2 stort, og her har Skagen Havn netop opsat 3 bordebænkesæt. Og det er ikke blot hvilke som helst bordebænkesæt. Den karakteristiske grønne farve, leder tankerne hen på fisketrawl, og faktisk er det netop fisketrawl, de er lavet af.

Skagen Havn modtager årligt op mod et hundrede tons kasseret fisketrawl, der indsamles fra de mange fiskefartøjer, som anløber havnen. Det har altid været et fokus for Skagen Havn at undgå, at de indsamlede fisketrawl ender på lossepladsen. Genanvendelse af de indsamlede fisketrawl er med til at reducere mængden af affald i havet, mens vi genbruger værdifulde ressourcer. De gamle fisketrawl bliver genanvendt til en lang række forskellige produkter, lige fra bæredygtige designmøbler til indkøbskurve og mobilcovers. 

”Udover at det gamle fisketrawl får et nyt liv, som eksempelvis møbler, bidrager det samtidig til en betydelig CO2 reduktion. For hvert ton fisketrawl vi genanvender, reduceres CO2-aftrykket med 3,7 tons. Dét, at vi årligt er med til at genanvende op mod 100 tons fisketrawl, er derfor et vigtigt bidrag i forhold til at mindske det samlede klimaaftryk på Skagen Havn,” siger direktør for Skagen Havn Willy B. Hansen.

Det hele går fint hånd i hanke med Skagen Havns bæredygtighedsstrategi.

”Ved Skagen Havn håber vi, at folk får glæde af de ny-opstillede bordebænkesæt på molehovedet, da det er vigtigt for os, at vores investeringer er med til at skabe merværdi – også for lokalsamfundet,” siger Willy B. Hansen

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAR THIS WEEK

Arkivfoto-Frederikshavn-Havn
Opførelse af LBG-anlæg på Frederikshavn Havn.
Sporeliner til tangproduktion
DTU åbner nyt østersklækkeri på Mors
A542 Fyrholm
Mystisk skib skaber undren i Kerteminde - Hvad laver det?
B4 - SP Skagen
FF Skagen lukker fabrik i Hanstholm
Vindmølleelementer klar til at blive fragtet fra Esbjerg Havn
Esbjerg Havn starter udvidelse til 500 millioner kroner

RELATED POSTS