Thyboer jubler over ny forbindelse til Færøerne

Eimskip Vantage. Foto: Hanstholm Havn
Eimskip Vantage. Foto: Hanstholm Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Avataq
Over 1000 tons rejer - Trawler med rekordfangst for tredje gang
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Nyeste tal er udgivet - Her ligger Danmarks største fiskerihavn
20191216_Femern_Byggeplads05-800px
Tysk domstol stopper arbejde på Femern-tunnelen
Screenshot 2022-01-16 at 20.33
Voldsom video: Undersøiske vulkanudbrud sender tsunami over Tonga
HNLMS Rotterdam
Nato har udstationeret flådeskib i Østersøen syd for Bornholm

Der er lutter jubel på Hanstholm Havn, efter fredagens anløb af skibet Vantage. Den nye rute mellem Danmark og Thorshavn på Færøerne, er nemlig yderst vigtig for havnen.Det siger havnedirektøren til TV MidtVest.

Ikke siden 2010 har der været en fast forbindelse mellem Hanstholm Havn og Thorshavn. Dengang  var det rederiet Smyril Line, der sejlede den faste rute med passagerer, men på grund af dårlige indsejlingsforhold til havnen i Thy, flyttede færingerne til Hirtshals, og siden har Hanstholm ikke haft nogen fast forbindelse til øerne i Nordatlanten.

Men nu er der atter varme direkte hul igenem til Thorshavn, for fredag ankom skibet Vantage for første gang med gods på den nye faste rute mellem de to havne. Skibet fra det islandske rederi Eimskib var ladet med friske færøske fisk, der med samme blev pakket om og lastet på lastbiler og fragtet videre til Spanien, hvor de er klar på restauranter eller i butikker i dag, mandag.

Første sending med fragtskibet, der har plads til i alt 350 containere, bød dog blot på 12 containere, men havnedirektøren i Hanstholm er ikke i tvivl om, at skibet snart vil have langt flere containere ombord.

”Det her er kun starten, og allerede da vi udgav pressemeddelelsen, om at vi havde fået ruten, henvendte flere firmaer sig til mig. Når først man har ruten, så kommer interessen. Vi regner med, at der om ikke så længe allerede 50 er containere ombord,” siger havnedirektør for Hanstholm Havn Nils Skeby til TV MidtVest.

Den faste rute er kommet i hus blandt andet takket været den 650 millioner kroner dyre havneudvidelse, som blev færdiggjort i november, og Niels Skeby oplyser, at havnen arbejder på at få endnu flere faste ruteforbindelser fra europæiske lande til Hanstholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Avataq
Over 1000 tons rejer - Trawler med rekordfangst for tredje gang
1-maersk-hardware-ships_2016
Maersk opjusterer igen - På vej mod Danmarkshistoriens største overskud
Foto Russian Fishery Company
Aalborg-virksomhed sikrer kæmpe russisk ordre på halv milliard
Beaumaiden
Haverirapporten er klar - Styrmand sov da Beaumaiden grundstødte
Prammen Karin Høj
Ekspert giver bud på hvordan Scot Carrier vædrede danske Karin Høj

Relaterede artikler