Norden i stor skibsrokade: Rykker mod bulker-sektoren

Norden i stor skibsrokade: Rykker mod bulker-sektoren

Rederiet Norden har købt tre tørlastskibe og leaset yderligere syv med option på køb, mens flere skibe samtidig er solgt. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert
Norden i stor skibsrokade: Rykker mod bulker-sektoren

Det danske rederi Norden har siden nytår har godt gang in svingdøren, hvor flere skibe er hentet ind mens andre er blevet solgt. Således har rederiet købt tre tørlastskibe i kamsarmax-størrelsen og leaset yderligere syv med option på køb. På samme tid har Norden solgt de to tankskibe Nord Bell og Nord Hummock.

Udskiftningen i skibene sker for at flytte eksponeringen fra tank til bulker-sektoren.

“Vores skift i eksponeringen fra tankskibe til tørlastskibe har været vel-timet. Tankskibsmarkedet er stadig udfordret af lav efterspørgsel efter olie på grund af pandemien, samtidig med, at tørlastmarkedet er ekstremt stærkt og vi ser, at denne trend fortsætter året ud,” siger Jan Rindbo, der er CEO i Norden.

Også tørlastskibet Nord Stellar er blevet solgt, kort tid efter at det er blevet leveret til rederiet.

“Salget af Nord Stellar er ikke en indikation på vores tab af tiltro til tørlastmarkedet, men snarere et eksempel på en fantastisk handel. Det stærke tørlastmarked og stigende skibspriser gør det muligt for os at tjene mange penge på dette skibe efter en meget kort periode som ejere. I Asset Management kigger vi hele tiden efter den slags muligheder for at tjene på udviklinger i markedet,” siger Henrik Lykkegaard Madsen, der er chef for Asset Management i rederiet.

I alt har Nordens Asset Management-division siden starten af 2020 indgået aftaler om køb og leasing af hele 33 tørlastskibe.

Powered by Labrador CMS