Råb og hjælp: Spøgelsesnet dræbet Limfjorden

Fiskenet. Arkivfoto: Unsplash
Fiskenet.

Limfjordsrådet skønner, at der for tiden er mere end 1000 såkaldte spøgelsesnet i Limfjorden, der både forurener og slår dyrelivet i fjorden ihjel. Det skriver TV2 Nord.

Publisert

Hvert år ender tusindvis af hummere, krabber og fisk deres dage i et spøgelsesnet. Et net, der er glemt eller tabt af en fisker. Limfjordsrådet, der forsøger at belyse problemet, skønner, at der for tiden er mere end 1000 spøgelsesnet i fjorden, og  alene ved en lille del af Nissum Bredning blev der på bare 14 dage bjærget 300 net.

Rådet har dog være svært at indsamle de mange spøgelsesnet overalt i Limfjorden selv, og derfor beder de nu om hjælp fra alle borgere, der færdes i og ved Limfjorden.

”Vi vil gerne have, de går ind på Limfjordsrådets hjemmeside og bruger den vejledning, der ligger dér til digitalt at registrere et net, hvis de kommer i kontakt med det. Enten via ankeret på deres lystbåd eller via en dykker, der er ude at dykke. Registrér lokationen på det, du har observeret,” lyder opfordringen fra formand Jens Lauritzen til TV2 Nord.

Når positionerne er angivet på hjemmesiden, er det nemt for Limfjordsrådet at finde og fjerne spøgelsesnettene, der ellers slår havdyr ihjel og bidrager til at øge plastforureningen i fjorden.

Udover at bede om befolkningens hjælp i jagten på problematiske spøgelsesgarn, går Limfjordsrådet desuden også politisk til værks. Således skal formanden sidst i april mødes med minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S), og her er det håbet, at de ved at konkretisere omfanget af problemet, kan få tilført de nødvendige midler til oprydningen.

Powered by Labrador CMS