Tragedie: 20 savnet efter grundstødning i supertyfon

Tragedie: 20 savnet efter grundstødning i supertyfon

20 besætningsmedlemmer er forsvundet fra skibet LCT Cebu Great Ocean. Efterdynningerne fra en supertyfon gør det svært for redningshold at lede efter søfolkene. Det oplyser den filippinske kystvagt (PCG).

Publisert Sist oppdatert
Tragedie: 20 savnet efter grundstødning i supertyfon

Efterforsknings- og redningsoperationer er i fuld gang med at lede efter 20 forsvundne besætningsmedlemmer fra skibet LCT Cebu Great Ocean. Fartøjet, der sejler under filipinsk flag, er lastet med nikkelmalm og strandede ifølge den filippinske kystvagt mandag ved byen Malimono på den sydlige ø Mindanao.

Ifølge kystvagten modtog de varsel om problemer med skibet mandag eftermiddag lokal tid, og indtil tirsdag havde redningshold kontakt med 18 af besætningsmedlemmerne, der der forlod skibet samlet i en redningsflåde.

”Vi havde kontakt indtil i morges (tirsdag, red.), mens deres redningsflåde drev. Eftersøgnings- og redningshold har svært ved at fortsætte efterforskningen på grund af stærke bølger,” siger talsmanden for den filippinske kystvagt Armand Balilo.

Hvor de to øvrige besætningsmedlemmer befinder sig, vides ikke. Ifølge talsmanden fra kystvagten har de kun fået at vide, at to medlemmer af deres besætning blev adskilt fra den øvrige gruppe under evakueringen af skibet.

Mandag aften omkring klokken 19.30 lokal tid blev eftersøgnings- og redningsoperationen midlertidigt indstillet på grund af dårlig sigtbarhed og oprørt hav.

Supertyfonen, der har ramt Filippinerne, har skabt stærk vind og høje bølger, og flere end 100.000 mennesker er blevet evakuere fra kystområder landets kystområdet.

Ifølge den indledende undersøgelse foretaget af den filippinske kystvagt er LCT Cebu Great Ocean lastet med nikkelmalm og cirka 2.000 liter diesel.

— Philippine Coast Guard (@coastguardph) April 20, 2021

🇵🇭
Powered by Labrador CMS