Efter havnelukning – Sådan skal bylivet udvikles

Efter havnelukning – Sådan skal bylivet udvikles

Hyggeligt miljø med opholdsmøbler, lyskæder og en lille café, og på længere sigt lejligheder, restauranter og arkitektur. Det er fremtidsudsigterne for den gamle erhvervshavn i Nykøbing Falster. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert
Efter havnelukning – Sådan skal bylivet udvikles

Udviklingen på havnen skal spille sammen med både Slotsbryggen og bymidten og tilføre nye aktiviteter, nye opholdsområder og nye boliger, og ikke blot flytte aktiviteter og detailhandel, men netop skabe synergi og sammenhæng mellem de forskellige bydele og understøtte den eksisterende detailhandel i byen.

Og lige præcis det er én af styrkerne ved arkitektfirmaet C.F. Møller, som har stor erfaring med netop by- og havneudvikling.

”Vores foretrukne måde at arbejde på er at sammentænke arkitektur, landskab og bymiljø. Vi ser her en særlig chance for at tage udgangspunkt i middelalderbyens kvaliteter og kombinere dem med det grønne og blå landskab og dermed skabe noget unikt, der kun vil findes i Nykøbing Falster,” siger Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

Arkitektfirmaets plan for området dækker hele den eksisterende erhvervshavn, og ikke mindst 1,4 kilometer af Nykøbings mest centrale kyststrækning mod Guldborg Sund. Planen forventes afleveret ultimo august, hvor den politiske styregruppe (økonomiudvalget) og byrådet tager første drøftelse inden hele planen i løbet af efteråret sendes i offentlig høring. På baggrund af input fra borgere og virksomheder vil Økonomiudvalget og Byrådet beslutte, hvordan den endelige helhedsplan for Nykøbing F. havn skal se ud.

Allerede fra starten af juni åbnes der op til et hyggeligt miljø på den sydlige del af havnen med opholdsmøbler, lyskæder og en lille café i området ved havnekontoret. Museet vil også have en udstilling i området og forhåbentligt kommer der også en wakeboard-bane, som foreningen bag dog fortsat arbejder med at fremskaffe den nødvendige økonomi og myndighedsgodkendelse til.

Via pop-up miljøet undersøges det hvordan borgerne bruger området, og hvordan området kan bruges indtil den egentlige omdannelse af havnen går i gang, ikke mindst inviteres borgere og gæster nu indenfor på havnearealet, og vil allerede nu give store forandringer.

Det er politikerne i Guldborgsund Kommune, der har besluttet, at havnen i Nykøbing Falster med en kommunal investering på 100 millioner kroner skal udvikles fra en erhvervshavn til en attraktiv ny bydel.

Powered by Labrador CMS