DanPilot i vækst trods coronamodgang

DanPilot i vækst trods coronamodgang

Det statsejede lodseri DanPilot kommer ud af 2020 med et overskud i vækst efter adskillige effektiviseringer. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert
DanPilot i vækst trods coronamodgang

Det statsejede lodseri DanPilot kommer ud af 2020 med et samlet tilfredsstillende resultat. Selvom året var stærkt præget af covid-19-pandemien med nedgang i aktiviteter, har betydelige interne effektiviseringer gjort virksomheden mere konkurrencedygtig. Samtidig var en stærk indsats fra medarbejderne med til at sikre, at DanPilot styrede sikkert gennem det historisk udfordrende år.

Årsresultatet er påvirket af pandemien og den medfølgende aktivitetsnedgang i antallet af havne- og transitlodsninger. Det betyder, at omsætningen samlet set faldt med 13,9 procent fra 2019 til 2020. Virksomhedens samlede omkostninger er dog gennem effektiviseringer og rettidig omhu reduceret med 8,8 procent i forhold til 2019. Samtidig har DanPilot været i stand til at styrke sin egenkapital med 3,9 millioner kroner og viser stabilitet med en soliditetsgrad på 50 procent. Årets resultat ender på 803.000 kroner i 2020 sammenlignet med 114.000 kroner i 2019.

”Vores medarbejderes samarbejde og fokus er rygraden i, at vi har styret sikkert gennem året. Udover at tilpasse os sundhedsmyndighedernes retningslinjer løbende har vi haft nogle solide planer og tiltag for både effektiviseringer og sikker operation, som er blevet implementeret helt enestående af en meget dedikeret arbejdsstyrke. Det har medført, at vi har reduceret omkostningerne i forhold til 2019 og med tilfredshed kan se tilbage på årets resultat,” siger administrerende direktør i DanPilot, Erik Merkes Nielsen.

For at hjælpe kunderne i et udfordrende år har DanPilot holdt priserne i ro i 2020 samt fjernet og simplificeret tillæg. Det betyder, at kunderne reelt har oplevet en betydelig prisreduktion. Desuden har DanPilot afholdt ekstraudgifter grundet covid-19 på estimeret 5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS