Merete Jankowski. Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet
Merete Jankowski. Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Avataq
Over 1000 tons rejer - Trawler med rekordfangst for tredje gang
20191216_Femern_Byggeplads05-800px
Tysk domstol stopper arbejde på Femern-tunnelen
Screenshot 2022-01-16 at 20.33
Voldsom video: Undersøiske vulkanudbrud sender tsunami over Tonga
Danmarks største fiskerihavn ligger i Skagen
Nyeste tal er udgivet - Her ligger Danmarks største fiskerihavn
HNLMS Rotterdam
Nato har udstationeret flådeskib i Østersøen syd for Bornholm

Merete Jankowski står fra den 1. maj i spidsen for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen for Fiskeri- og Søfartsmuseet har på indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg valgt at ansætte Merete Jankowski som direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg fra 1. maj 2021.

Merete Jankowski er uddannet mag.art i kunsthistorie og er specialist i kultur- og oplevelsesøkonomi. Hun har igennem 12 år været leder af en række kulturinstitutioner, senest som direktør for kunsthallen Overgaden i København.

Når Merete Jankowski tiltræder den nye stillingen som direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, er det langt fra første gang, hun sætter sine ben i den sydvestjyske kulturinstitution. Her har hun nemlig allerede som barn hvert år troligt dissekeret fisk og lært om hvaltyper på museets sommerskole. En passion for museet og Sydvestjylland er derfor en del af den bagage, Merete Jankowski bringer med ind i den nye stilling foruden en omfattende faglig erfaring og værktøjskasse.

”Nogle gange står stjernerne bare helt rigtigt for at tage de store skridt. Esbjerg skal være foregangsby for den grønne omstilling, en pandemi har åbnet danskernes øjne for den vidunderlige natur i landet, hvor vi bor, og på globalt plan skal vi finde nye og bæredygtige måder at udnytte klodens ressourcer på. Med sit fokus på Vesterhavets unikke natur, samspillet mellem menneske og hav og sin centrale placering i Esbjerg ser jeg fremtidens Fiskeri- og Søfartsmuseum som et oplagt prisme til at belyse nogle af vores samfunds vigtigste dagsordener til glæde og gavn for hele Danmark – og det glæder jeg meget til sammen med museets medarbejdere at blive en del af,” siger Merete Jankowski.

Bestyrelsesformand for Fiskeri- og Søfartsmuseet, Jakob Lose, ser frem til samarbejdet og er sikker på, at Merete Jankowski er den rigtige til opgaven:

”Det har været vigtigt for os at finde en leder, som kan stå i spidsen for det store og visionære udviklingsprojekt, der skal gøre Fiskeri- og Søfartsmuseet til Danmarks museum for havet. Det er af afgørende betydning for projektets succes, at det bliver ledet med en sikker hånd. Det får vi med Merete Jankowski, som er valgt blandt et stærkt felt af ansøgere. Merete er en meget kreativ profil, som kender kulturområdet rigtigt godt. Hun har værdifuld erfaring fra en række tidligere job som leder af kulturinstitutioner, erfaring med oplevelsesøkonomi, og samtidig har hun bevist sit værd i forhold til fundraising,” siger Jakob Lose.

Merete Jankowski afløser David Dupont-Mouritzen, som efter knapt fem år på posten valgte at søge nye udfordringer og stoppede som direktør på museet i januar 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Avataq
Over 1000 tons rejer - Trawler med rekordfangst for tredje gang
1-maersk-hardware-ships_2016
Maersk opjusterer igen - På vej mod Danmarkshistoriens største overskud
Foto Russian Fishery Company
Aalborg-virksomhed sikrer kæmpe russisk ordre på halv milliard
Beaumaiden
Haverirapporten er klar - Styrmand sov da Beaumaiden grundstødte
Prammen Karin Høj
Ekspert giver bud på hvordan Scot Carrier vædrede danske Karin Høj

Relaterede artikler