Entreprenør lover borgerindflydelse i møde om ny havn

Entreprenør lover borgerindflydelse i møde om ny havn

Storentreprenøren A. Enggaard, borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Christoffer Lilleholt (V)  lovede indflydelse til odenseanerne, da første møde om den nye Odense Havn blev afholdt. Det skriver Fyens.

Publisert Sist oppdatert
Entreprenør lover borgerindflydelse i møde om ny havn

Der blev onsdag eftermiddag tager hul på arbejdet med at skabe en helt ny bydel på Odense Havn, da folkene bag det nye prestigefyldte projekt for første gang tiden februar mødtes til møde på Odense Rådhus.

Her lagde direktør Asger Enggaard fra entreprenørvirksomheden A. Enggaard, borgmester Peter Rahbæk Juel (S), by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) og havnedirektør Carsten Aa en fælles slagplan for, hvordan arbejdet med den nye bydel skal gribes an.

”På mødet brugte vi meget tid på at diskutere, hvordan vi kan tage hul på visionsarbejdet for den bydel, vi i fællesskab skal skabe. Vi skal have et road map for, hvordan vi kommer fra den havn, vi har i dag, til en bydel med blå og grønne åndehuller og liv og glade dage,” sagde Peter Rahbæk Juel efter mødet til avisen.

Det er storentreprenør A. Enggaard, der står i spidsen for projektet, og allerede nu er det sikkert, at nye boliger bliver en stor del af bydelen, og de første 349 lejligheder er allerede planlagt på Pakhuskajen ved Havnegade.

Hvad der ellers præcist skal opføres og hvordan det skal håndteres bestemmes af entreprenøren, der gennem en samarbejdsaftale er sikret råderet over havneområderne for angiveligt 700 millioner kroner. De har dog ikke tænkt sig at udelukke de lokale fra at ytre deres mening – tvært imod.

”Vi har ikke selv evnen til at få alle de rigtige idéer, og derfor vil vi invitere borgerne med ind for at bestemme, hvad der skal ske. Det er ikke kun for at holde en demokratisk åbenhed, det er faktisk for at få hjælp til at lave en god bydel. Det er vigtigt for mig at sige,” lyder det fra A. Enggaard-direktør Asger Enggaard.

Powered by Labrador CMS