Færgerederi optager lån på 300 millioner

Færgerederi optager lån på 300 millioner

Det norske færgerederi Color Line har optaget et obligationslån på 300 millioner norske kroner for at styrke sit kapitalberedskab. Det fremgår af en meddelelse til Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert
Færgerederi optager lån på 300 millioner

For at styrke kapitalberedskabet har det norske færgerederi Color Line optaget et obligationslån på 300 millioner norske kroner. Det skal sammen med et lån på 150 millioner norske kroner fra den statslige norske lånegaranti-ordning og yderligere 65 millioner norske kroner realiseret på bunkersikringskontrakter give rederiet en positiv likviditetseffekt på 515 millioner norske kroner, oplyser Color Line.

Rederiet, der blandt andet står bag ruterne Hirtshals-Kristiansand og Hirtshals-Larvik, har oplevet et fald i antallet af passagerer på hele 70 procent i 2020 på grund af rejserestriktioner som følge af coronapandemien. Det sendte omsætningen i Color Line ned fra 5,3 til 2,6 milliarder norske kroner i 2020 og endte med at give rederiet et tab på knap en milliard norske kroner.

Color Line har siden pandemiens start sendt 2.000 medarbejdere hjem som en konsekvens af den reducerede aktivitet og ligesom rederiet har gennemført flere omkostningsreducerende tiltag.

Powered by Labrador CMS