Begejstret jubel over grøn pulje på 200 millioner

Begejstret jubel over grøn pulje på 200 millioner

Tiltaget er godt, men 200 millioner kroner rækker ikke langt på landsplan. Sådan lyder den mindre begejstrede reaktion på regeringen grønne pulje fra lokalpolitiker Bo Nissen til Fyns Amts Avis.

Publisert Sist oppdatert
Begejstret jubel over grøn pulje på 200 millioner

”Færgetrafikken har stort potentiale for at bidrage til at reducere udledning af CO2 på transportområdet. Jeg er derfor meget tilfreds med den politiske opbakning til at øremærke 200 millioner kroner til omstillingen af vores kommunale færgedrift. Det vil være et godt skridt i den rigtige retning til en langt mere grøn og bæredygtig færgetrafik til gavn for passagererne, samfundet og færgedriften i det hele taget.”

Sådan lød det torsdag fra transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse, da det blev offentliggjort, at regeringen og dens støttepartier har afsat 200 millioner kroner til en ny pulje, der skal gøre landets kommunale færgefart mere klimavenlig.

Mens det meste af det maritime Danmark torsdag jublede over den politiske håndsrækning, så var armene knap så højt hævede på Langeland. Lokalpolitikeren Bo Nissen (K), der er formand for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget i Langeland Kommune hilser et hvert klimavenligt tiltage velkommen, men konkluderer samtidig, at beløbet bevilget af  regeringen og dens støttepartier kun er en lille dråbe i en stor sø.

”Men 200 millioner kroner på landsplan er ikke alverden,” siger Bo Nissen til avisen. Han tilføjer, at der nu starter et arbejde med at finde ud af, hvor det største potentiale for reduktion af CO2 ligger i færgerne på Langeland.

Powered by Labrador CMS