Dansk genåbning sætter gang i Stena Lines passagertrafik

Dansk genåbning sætter gang i Stena Lines passagertrafik

Færre rejserestriktioner betyder stigning i bookinger hos rederiet Stena Line. Den øgede bookingaktivitet vidner om, at lysten til at rejse på tværs af Kattegat fortsat er stor blandt både danskere og svenskere. Det skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert
Dansk genåbning sætter gang i Stena Lines passagertrafik

Stena Lines færgeruter mellem Danmark og Sverige er både fragt- og passagerruter, men under pandemien har fokus være på at sikre de vigtige varestrømme. Nu begynder passagertrafikken også at fylde ombord på de to ruter igen. Efter regeringen lempede rejserestriktionerne i første fase i genåbningen af rejseaktiviteter, har Stena Line nemlig oplevet en stigning i bookinger på passagersiden.

”Vi har set frem til endelig at byde flere rejsende velkomne ombord på vores to ruter mellem Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad. Stigningen i bookinger vidner om, at der er en stor interesse for at rejse med bil og færge – især vores nabolande imellem. Vores færger har været en vigtig del af turismen og sammenhængskraften i regionen i næsten 60 år, så vi er glade for, at der igen kommer vind i de dansk-svenske turismesejl,” siger Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter.

Sammenlignet med 2020, har der i denne måned været en stigning i antallet af bookinger på 107 procent. Tallene kan ikke sammenlignes med tiden før corona, men det er en positiv udvikling. De øgede bookinger udgør især gæster, der går i land, men andelen af især svenske rejsende, der tager på dagsture ombord på Stena Lines færger for at shoppe, er også steget. Særligt salget af de fleksible billettyper er steget fra både dansk og svensk side.

”Vi ser et tydeligt behov for fleksibilitet. De fleksible billetter betyder, at passagerne har mulighed for at omlægge rejseplaner eller aflyse kort før rejsen, hvis det skulle blive nødvendigt. Under pandemien har vi haft et særligt fokus på at skabe en tryg og sikker rejse for passagererne med særlige foranstaltninger ombord, og det kan vi se, at gæsterne sætter pris på. Vores undersøgelser viser desuden, at turister foretrækker at rejse med færge over fly. Det skyldes især, at der er mulighed for at medbringe egen bil, samt at man kan trække frisk luft undervejs,” siger Elisabeth Lönne.

Første fase i genåbningen af rejseaktiviteter medførte en stigning i Stena Lines bookinger på de to danske ruter. Helt specifikt oplevede rederiet, at de danske rejsendes bookinger steg, da den danske regering meddelte, at man ikke skal i karantæne efter endt rejse, hvis man rejser til sin egen afsidesliggende feriebolig i Sverige. Når anden fase træder i kraft den 1. maj, forventer Stena Line en yderligere øget interesse for at rejse på tværs af Kattegat. En interesse, der ifølge rederiet blot vil stige i takt med de resterende faser i den danske genåbningsplan for rejseaktiviteter.

”De lempede rejserestriktioner har tidligere har vist sig både hurtigt og tydeligt i vores bookinger. Den stigning, vi allerede oplever nu, er vi overbeviste om, kun vil øges de kommende måneder. Sommerreservationerne er steget i hele april og viser en solid udvikling i sommermånederne fra både dansk og svensk side. Der er tydelige tegn på optimisme blandt de rejsende, hvilket giver et positivt syn på sommersæsonen,” afslutter Elisabeth Lönne.

Sikkerheden ombord er fortsat i højsædet, og på Stena Lines færger vil der fortsat gælde en række særlige foranstaltninger, så rejsende trygt kan færdes ombord. Disse foranstaltninger er gældende i hele Stena Lines flåde, inklusiv alle fartøjer i drift mellem Danmark og Sverige

Powered by Labrador CMS